Ekonomi

ASO Başkanı: Şehirlerimizi depreme hazırlamalıyız

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, cumhuriyetin ikinci yüzyılında dikkate alınması gereken en önemli şeyin, şehirleri başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı dayanıklı ve hazırlıklı hale getirmek olduğunu belirtti. Ardıç, “Çok kayıplar yaşadık, çok acı çektik. Yaşadıklarımızdan ders alırsak depreme dayanacak kadar güçlüyüz.”

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüzyılın felaketi olan 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde yayınladığı mesajda, depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha andı. ASO Lideri Ardıç, Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından devletin en üst yetkilileriyle temasa geçerek ülke çapında oluşturulan arama-kurtarma ve yardım seferberliğine nasıl katkı sağlayabilecekleri konusunda istişarede bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından hemen ilgili bakanlarla ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile temasa geçerek yönetim kuruluyla ‘Deprem Afet Kriz Toplantısı’ düzenlediler. Ardıç, ” Deprem, ülke genelinde bölgeye gıda ve giyecek gibi yardımlar yapılacak. Öngörerek konut sorununu nasıl çözeceğimize odaklandık. Deprem bölgesinde konteyner kent kurmak için kampanya başlattık. ASO üyelerinin büyük emekleri, fedakarlıkları ve bağışlarıyla Ankara’daki bir firmada ürettiğimiz 2 oda, 4 yatak, tuvalet, duş, nevresim, mutfak lavabosu ve ısıtıcıdan oluşan tam donanımlı konteynerleri Hatay’a gönderdik. Konteynerlerdeki tüm malzemeler üyelerimiz tarafından temin edildi. Hatay’ın ilk konteyner kenti olan, içinde çocuk oyun alanlarının da bulunduğu tam donanımlı ASO Yaşam Merkezi’ni faaliyete geçirdik. “300 konteyner ve 1.500 kişi kapasiteli ASO Yaşam Merkezi’nde yemekhane, çocuk eğitim ve bakım merkezi, çocuk oyun alanı ve internet ağı gibi sosyal bileşenler de yer alıyor.”

“Bölgedeki sanayi tesislerinin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiği için ‘tersine göç’ kampanyası başlattık.”

Deprem bölgesindeki sanayicilerin taleplerini değerlendirmek ve ASO Yaşam Merkezi’ndeki son çalışmaları incelemek üzere Hatay’a da ziyarette bulunduklarını belirten Ardıç, “Yönetim Kurulumuzla Antakya Organize Sanayi Bölgesi’ne gittik ve bir toplantı gerçekleştirdik. Nasıl destek sağlayabiliriz diye istişarelerde bulunduk. Bölgedeki sanayi tesisleri bir an önce harekete geçti.” “‘Tersine göç’ kampanyası başlattık çünkü öncelikle faaliyete geçmesi gerekiyordu” dedi.

“Depreme hazırlığımızı en üst düzeye çıkarmalıyız”

Ardıç, 6 Şubat depreminin ardından devlet-millet dayanışmasının bir kez daha en üst seviyeye çıktığını söyledi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında dikkat edilmesi gereken en önemli konunun, şehirleri başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı dayanıklı ve hazırlıklı hale getirmek olduğunu belirten Ardıç, mesajında ​​şunları kaydetti:

“Sanayicisiyle, turizmcisiyle, esnafıyla, çalışanlarıyla, yorulmadan üreten, her düştüğünde daha güçlü ayağa kalkmayı bilen insanlarla yaşayan çok değerli bir ülkemiz var. Ancak bu güzelin de bir o kadar da güzel olduğu gerçeğini asla unutmamalıyız. Ülkemiz depremler ülkesidir.Bugüne kadar birçok kayıp ve acı yaşadık.Deprem ve doğal afetlerden kaynaklanan can kaybı ve hasarları en aza indirmek mümkün.Bilim adamlarının uyarılarını dikkate alarak tespit etmemiz gerekiyor. Olası afetlere ne kadar hazırlıklıyız ve eksiklerimizi tamamlayarak hazırlık seviyemizi en üst düzeye çıkarıyoruz. Tecrübelerimizden ve hatalarımızdan ders çıkarırsak gücümüz depreme dayanmaya yeterlidir. ” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu